U trendu

Momirovic: Visedecenijski problem klizista u Uzicu bice resen

UŽICE – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infastrukture Tomislav Momirović danas je u Užicu potpisao Ugovor o prenosu finansijskih sredstava neophodnih za sanaciju klizišta u iznosu od 110 miliona dinara.

Klizište u Ulici Svetozara Markovića u Užicu je višegodišnji problem i trenutno je ugroženo 30 kuća, koje su bez vode i kanalizacije, saopštilo je ministarstvo.

Napravljen je još jedan korak u trajnom rešavanju problema meštana u naselju Koštica i uveran sam da će izabrani izvođač radove završiti u ugovorenom roku, rekao je Momirović u Gradskoj kući u Užicu nakon potpisivanja ugovora kojim će se regulisati finansiranje sanacije klizišta u Užicu.

Ugovorom se ministarstvo obavezalo na realizaciju projekta sanacije klizišta i finansiranje sa 110 miliona dinara.

„Naš zadatak nije samo da gradimo autoputeve, brze pruge i infrastrukturne projekte, već je naš zadatak da se uključimo i rešavamo sve probleme koji ne mogu biti rešeni iz različitih razloga – zbog nedostatka resursa, nedostatka kapaciteta na lokalu ili određenom regionu“, rekao je Momirović.

Sa resornim ministrom ugovor je potpisala gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević koja je istakla da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prepoznalo ozbiljnost i hitnost problema i na sebe preuzelo obavezu obezbeđivanja sredstava kako bi se problem na sanaciji klizišta rešio trajno.

Grad Užice je sproveo javnu nabavku za izbor izvođača na sanaciji klizišta i izabrani izvođač je kompanija Jedinstvo Užice.

Nakon potpisivanja ugovora, ministar Tomislav Momirović o svim aktuelnim pitanjima, održao je i radni sastanak u Gradskoj kući u Užicu, a zatim će obići radove na renoviranju železničke stanice Užice.

Radni dan nastaviće obilaskom deonice Kokin Brod – Pribojska Banja gde se radovi izvode intezivno i odvijaju se planiranom dinamikom.

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod – Pribojska Banja, u ukupnoj dužini od 25,81 km započeti su septembra 2021. i uključena su dva izvođača: „Novi Pazar put“ i „Putevi Užice“.

Vrednost ugovorenih radova koje izvodi „Novi Pazar put“ je 451,18 miona dinara za trasu u dužini 10,04 km . Do sada je urađeno više od 75 odsto vrednosti radova.

Predračunska vrednost radova koje izvodi AD Putevi Užice iznosi 369,6 miliona dinara za trasu u dužini 8,157 km. Do sada je realizovano oko 55 odsto vrednosti radova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.