U trendu

„Morgan Stenli“ kupuje onlajn brokera E-Trejd za 13 mlrd $

NJUJORK – Banka „Morgan Stenli“ saopštila je danas da kupuje onlajn brokersku firmu E-Trejd za 13 milijardi dolara, pri čemu će plaćanje u celosti biti realizovano u akcijama, što je najveći posao ove banke sa Volstrita od finansijske krize.

„Morgan Stenli“ će s kupovinom E-Trejda dobiti više od 5,2 miliona korisničkih računa te firme i 360 milijardi dolara sredstava građana koji trguju na berzi preko te brokerske kuće, izveštava Rojters.

Akcionari E-Trejda dobiće 1,0432 akciju „Morgan Stenlija“ za svaku svoju akciju, prema sporazumu. U novčanom iznosu, to znači da će dobiti 58,74 dolara po akciji – što je premija od 30,7 procenata u odnosu na nivo na kojem je akcija E-Trejda zaključena na poslednjem trgovanju na berzi.

Američka televizija CNN izveštava da je nakon vesti o akviziciji akcija E-Trejda skočila za 24 odsto na 56 dolara na jutarnjem trgovanju na Volstritu, dok je „Morgan Stenli“ pao za više od 4,0 procenta.

Ovaj sporazum, kako primećuje CNN, stiže približno tri meseca nakon što su E-Trejdovi rivali, brokerske kuće „Čarls Švab“ i „TD Ameritrejd“ najavili spajanje vredno 26 milijardi dolara.

Očekuje se da će sporazum „Morgan Stenlija“ i E-Trejda biti zaključen u četvrtom kvartalu 2020. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar