U trendu

Moskovljani nagrnuli u fitnes centre, promet veći nego 2019

MOSKVA – Promet moskovskih fitnes centara u julu ove godine nadmašio je za 17,6 posto nivo iz istog meseca 2019, saopštila je danas pres služba moskovskog sekretarijata za ekonomsku politiku i imovinsko-zemljišne poslove.

„Posećenost fitnes centara, koja je bila smanjena usled pandemije, ponovo dobija na zamahu. Istovremeno, prihodi i broj osoblja fitnes centara takođe rastu. Promet teretana u tekućim cenama u julu je premašio za 17,6 procenata julski pokazatelj iz pretkrizne 2019. godine“, izjavio je Vladimir Efimomv, zamenik gradonačelnika Moskve za ekonomsku politiku i imovinsko-zemljišne odnose, prenosi agencija Tas s.

Prema njegovim rečima, promet moskovskih fitnes centara u julu 2021. iznosio je 806 miliona rubalja (10,97 miliona dolara), što je povećanje od 5,6 procenata u odnosu na jun, a u poređenju sa julom 2020. rast iznosi 40,3 posto.

U prvoj polovini 2021. godine, promet fitnes centara u ruskoj prestonici dostigao je 5,48 milijardi rubalja (74,58 miliona dolara), što je za 92,5 odsto više nego u istom lanjskom periodu i za 24,7 procenata iznad nivoa u 2019. godini.

„Mere (protiv pandemije) omogućile su fitnes centrima da očuvaju bazu korisnika i privuku nove posetioce nakon ukidanja ograničenja. Vrhunac prodaje je prošle godine bio u septembru, kada je promet ove industrije iznosio 718 miliona rubalja„, rekao je ministar u moskovskoj vladi i načelnik Odeljenja za ekonomsku politiku i razvoj, Kiril Purtov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar