U trendu

Moskva očekuje odluku EU o „Severnom toku 2“ bez mešanja SAD

MOSKVA – Rusija se nada da će članice EU doneti odluku o gasovodu „Severni tok 2“ bez uticaja SAD, i računa na završetak tog projekta, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

On je naveo da je stav SAD po pitanju tog gasovoda u neskladu sa fer konkurencijom, kao i da zvanični Vašingon pokušava da primora evropske zemlje da kupuju skuplji gas, prenosi ruska agencija Tas s.

„Moskva se nada da će zemlje EU razrešiti sve nesuglasice u vezi sa ruskim gasovodom ‘Severni tok 2’ koji bi trebalo da doprema gas do Nemačke, i verujem da će od ovog projekta imati koristi sve evropske zemlje“, izjavio je Peskov.

Prema njegovim rečima, Rusija namerava da nastavi sa radom na projektu, jer taj gasovod smatra najsigurnijim načinom za isporuku gasa Evropi, prenosi agencija Rojters.

NJegovi komentari dolaze samo dan pošto je Francuska saopštila da planira da podrži predlog EU o regulisanju tog gasovoda, čime je potencijalno zapretila njegovom završetku, nanoseći udarac Nemačkoj koja nastoji da zadobije podršku za projekat, ocenjuje britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar