U trendu

MTEL sa za deceniju i po investirao 400 miliona eura

PODGORICA – MTEL je za 15 godina poslovanja u Crnoj Gori investirala 400 miliona evra i postala lider u mobilnoj telefoniji i multimediji, rekao je danas generalni direktor Telekoma Srbija i predsjednik Odbora direktora M:tela Vladimir Lučić.

U intervjuu Pobjedi Lučić je rekao da prihodi MTEL-a konstanto rastu i da veruje da će ove godine preći 80 miliona evra.

Telekom Srbija većinski je vlasnik MTEL-a sa 51 odsto akcija, a Lučić je dugo godina bio direktor te kompanije.

„Želja mi je da MTEL postane prvi i u segmentu fiksnog interneta. Blizu smo tog cilja i ubeđen sam da ćemo ga i ostvariti“, rekao je on.

Lučić je kao veliki uspeh naveo i izgradnju fantastične optičke infrastrukture do korisnika u Crnoj Gori.

„Naš najveći uspeh su naši zaposleni, kojih je sada više od 500 u MTEL porodici. Oni jesu naša najveća snaga“, rekao je on.

Naveo je da su u investicijama od 2007. godine ulaganja Telekoma Srbije i Telekoma Srpske bila 147 miliona evra, od ukupnih 400 miliona evra.

„Ostatak je MTEL investirao iz sopstvenih prihoda. Investirali smo pre svega u jaku mobilnu mrežu, odličnu optičku infrastrukturu, akvizicije malih kablovskih operatora i digitalne servise. U narednom periodu ćemo staviti fokus na razvoj 5G mreže, kao i razvoj digitalnih servisa“, najavio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.