U trendu

Na aerodromu u Nišu 115.000 putnika za prva četiri meseca

Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu za prva četiri meseca ove godine bio je odredište za 115.161 putnika, što je za oko 20.000 više nego u istom periodu 2017, izjavila je portparol tog javnog preduzeća Ivanka Stanisavljević.

„U prvom kvartalu prošle godine preko niškog aerodroma letelo je bezmalo 95.000 putnika, a tokom cele prošle godine 331.582 putnika, što je rekord od njegovog osnivanja 1986. godine“, rekla je Stanisavljević agenciji Beta.

Ona je podsetila da je aerodrom u Nišu avio vezom povezan sa 11 evropskih gradova, a 15. novembra kompanija Viz er počeće da leti i do Beča.

Zvanična statistika pokazuje da je broj putnika koji su u 2017. godini leteli sa aerodroma „Konstantin Veliki“ povećan u odnosu na 2016. godinu za 167,8 odsto što je taj aerodrom, po rastu putnika, plasiralo na drugo mesto u Evropi u kategoriji aerodroma do pet miliona putnika godišnje.

Gradsko veće donelo je 30. marta odluku da imovina i upravljačka prava niškog aerodroma predju iz vlasništva grada u vlasništvo države, što je izazvalo brojne proteste gradjana Niša.

Konačnu odluku o sudbini tog aerodroma daće odbornici Skupštine grada Niša ali još nije odredjen datum zasedanja, nakon što je sednica zakazana za 10. april odložena.

Prema nezvaničnim informacijama šefovi odborničkih grupa danas bi trebalo da se sastanu i dogovore se o datumu skupštinske sednice.

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ najavila je da će na dan održavanja sednice održati veliki gradjanski protest pod nazivom „Veći od vlasti, veći od opozicije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.