U trendu

Na javnom uvidu studija o gradnji aerodroma u Kragujevcu

KRAGUJEVAC – Grad Kragujevac stavio je na javni uvid Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje aerodroma u okviru kompleksa industrijskog parka MAJND kod Kragujevca, koji će, kako se planira, imati dve piste i devet rulnih staza.

Takođe, planirana je gradnja tri hangara, škole za pilote i aviomehaničare, mini putničkog terminala, restorana i drugo.

Aerodrom će se graditi za sopstvene potrebe MAJND parka i neće biti za javni saobraćaj.

Nosilac projekta je kompanija MIND Real Estate doo, a studiju je izradila kragujevačka ECOlogica URBO doo, prenosi eKapija.

Prema projektu, aerodrom koji će se graditi u radnoj zoni Sobovica-Lužnice na parcelama ukupne površine 605.549 metara kvadratnih.

Imaće aerodromsku zgradu sa kontrolom letenja, tri hangara za avione sa aneksima, restoran, objekat za održavanje aerodroma sa stanicom za snabdevanje gorivom i vatrogasnu i trafo stanicu.

Od manevarskih površina u planu je poletno-sletna staza sa asfaltnom kolovoznom konstrukcijom, travnata pista za manje avione, devet rulnih staza i četiri platforme.

Dokument je na javnom uvidu do 14. septembra i budući aerodrom u MAJND parku, kako je ranije najavljeno, nosiće ime grada Kragujevca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.