Na Sajmu zanatstva u Celju potpisan ugovor od 876.000 evra

Potpredsednik Vlade Vojvodine Ivan Đoković potpisao je u petak u okviru Međunarodnog sajma zanatstva i preduzetništva u Celju, ugovor vredan 876.000 evra između kompanije „ArborSpalet“ iz Bačke Palanke, koja se bavi proizvodnjom drvene ambalaže i kompanije za trgovinu na veliko i posredovanje „Arbon“ iz Celja.

Đoković je takođe otvorio tradicionalnu svečanost Dan Vojvodine u okviru Sajma „MOS 2016“, koji se održava od 13. do 18. septembra i dodao da se nada da će slovenačka iskustva naći svoje mesto i biti iskorišćena u privredi, pogotovo u domenu razvoja turizma, kako ugostiteljskog, tako i ruralnog.

„Potrebno je iskoristiti privredne potencijale i tokove saradnje i skrenuti sa razmene koja je u funkciji velikih industrijskih giganata na mala, mikro i srednja preduzeća. Verujem da ćemo u ovom domenu naći zajednički dijalog, u saradnji sa resornim ministarstvom i Privrednom komorom Slovenije, uz aktivnije uključivanje i angažovanost svih činilaca u narednom periodu i kroz takav dijalog iznaći konkretne podsticajne mere“, rekao je on.

Đoković je takođe rekao da se nada da postoji volja banaka i velikih trgovinskih lanaca da se kroz njihove sisteme ojačaju proizvodni ciklusi i time pruži pomoć preduzetnicima.

Potpredsednik vojvođanske vlade razgovarao je o unapređenju i produbljivanju privredne saradnje sa direktorom Celjskog sajma Robertom Otorepecom i ministrom privrednog razvoja i tehnologija Zdravkom Počivalšekom, a učestvoao je i na tradicionalnom poslovnom susretu predstavnika regionalnih privrednih komora iz regiona.

Međunarodni sajam zanatstva i preduzetništva u Celju ove godine okuplja privrednike, investitore i posetioce iz 35 zemalja sveta, čija se iskustva i primeri dobre prakse prenose i primenjuju kroz brojne poslovne susrete, prezentacije i tribine, namenjene gostima i izlagačima.

(Tanjug)

Napišite komentar