U trendu

Na Salonu vina 80 vinarija, proizvođači rakije i sira

PARAĆIN – U organizaciji Skupštine opštine i Turističke organizacije, u Hotelu „Petrus“ u Paraćinu, sutra će se održati tradicionalni 8. Salon vina, na kome učestvuje 80 vinarija iz regiona.

Danas je ocenjivanje vina od autohtonih i novostvornih vrsta vinove loze.

Na čelu tročlane komisije za ocenu vina je profesor na Tehnološkom fekultetu Univerziteta u Novom Sadu, na katedri biotehnologije i farmaceutsko inženjerstvo dr Vladimir Puškas.

Otvaranje salona je u 13 sati, a pola sata kasnije, biće proglašena najbolje ocenjena vina, saopštila je Turistička organizacija.

Ocenjivanje se provodi u orgnizaciji Vinskog viteškog reda Pomoravske regije „Steva Pisar 1805“, a Puškašu je uža specijalnost tehnologija vina i tehnologija jakih alkoholnih pića.
Salon vina u Paraćinu, uspostavljen je u „cilju promocije vinogradarstva, vinarstva i vinarija, prezentacije i kulture konzumiranja vina“.

Na Salonu vina učestovaće vinarija iz Srbije, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore i Severne Makedonije, nekoliko proizvođača rakija i sira, koji se degustira uz vina, rečeno je danas Tanjugu u Turističkoj organizaciji Paraćina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.