U trendu

Na Zlatiboru tokom proteklog vikenda oboreni rekordi posete

ČAJETINA – Tokom minulih prazničnih dana planina Zlatibor oborila je rekorde posećenosti u ovom periodu, jer je oko 25.000 ljudi dnevno boravilo u ovom turističkom mestu.

„Na Zlatiboru je tokom proteklog vikenda bilo oko 30 odsto više gostiju nego što ih inače dolazi u ovo doba godine. Interesovanje je bilo veliko, kako za hotelski tako i za smeštaj u privatnoj režiji. To je još samo jedan pokazatelj da je Zlatibor planina koja je za posetioce atraktivna tokom cele godine, a svi koji dođu ovde zaista mogu da uživaju u velikom broju raznovrsnih sadržaja”, izjavio je za Tanjug Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Posebno interesovanje, kao što se očekivalo, i dalje vlada za zlatiborsku „Gold gondolu” koja je radila i za vreme praznika. U njenim kabinama od centra planine do vrha Tornika vozilo se tokom prazničnih dana preko 5.000 ljudi.

Posećeni ugostiteljski objekti radili su poštujući sve epidemiološke mere. A, s obzirom na to da su pogodni vremenski uslovi privukli veliki broj posetilaca, čekalo se i na mesto na klupama koje se nalaze na Kraljevom trgu uz samo Zlatiborsko jezero.

Veliko interesovanje, i ovog puta, posetioci su iskazali za Stopića pećinu, Muzej „Staro selo” Sirogojno, vodopad u Gostilju, tematski park „El Paso siti”, dok su se najmlađi zabavljali u Dino i Avantura parku koji se nalaze u samom centru Zlatibora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.