U trendu

Nadamo se da ćemo tokom 2023. završetku pregovora o slobodnoj trgovini sa UAE

DUBAI, 13. februara (Tanjig) – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Dubaiju da se nada da će tokom ove godine biti završeni pregovori sa UAE o sporazumu o slobodnoj trgovini između dve zemlje.

Brnabić je novinarima rekla da je za nju velika čast što se sastala sa predsednikom UAE šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom i prenela da su razgovarali o probudbljivanju saradnje Srbije i UAE i da je on zamolio da prenese velike pozdrave predsedniku Aleksandru Vučiću.

„Nadamo se da ćemo tokom 2023. završiti pregovore o sporazumu o slobodnoj trgovini između Srbije i UAE, što bi za nas bilo veoma značajno. Podelio je sa mnom informaciju da je svaka zemlja sa kojom su potpisali sporazum o slobodnoj trgovini utrostručila ili učetvorostručila obim saradnje već u prvoj godini nakon potpisivanja sporazuma“, rekla je Brnabić.

Ona je prenela da su razgovarali i o globalnim izazovima sa kojima se suočavaju sve zemlje sveta, kao i naše, ali i o tome koliko može dodatno da se produbi saradnja u oblasti IT, veštačkoj inteligenciji, biotehnologiji, istraživanju i razvoju nauke.

„To smo već definisali sporazumima o saradnji vlada dve zemlje, u maju prošle godine. Naša želja je da ta saradnja ide još brže“, rekla je Brnabić, koja učestvuje u Dubaiju na Svetskom samitu vlada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar