U trendu

Nagrade „Meridiana“ za najbolje studente

BEOGRAD – Nakon pet donacija uručenih na nedavno održanom Meridian kvalifikacionom turniru za FIBA Ligu šampiona, kompanija „Meridian“ nastavlja sa svojim aktivnostima, a ovoga puta se fokus sa sporta prebacuje na mlade i obrazovanje, saopštila je ta kompanija.

To je bio povod da „Meridian“ ugosti najbolje studente iz Beograda, Novoga Sada, Niša i Kragujevca, koji su svoje školovanje završili sa prosečnom ocenom deset.

Među njima su se našli Jelena Vesković sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu, Milica Dukanac, student Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, Jana Stajić sa Mašinskiog fakulteta u Nišu i Dragan Turanjanin student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

NJih je u ime kompanije „Meridian“ ugostio Damjan Stamenković, koji ih je, nakon srdačne dobrodošlicem proveo kroz službene prostorije kompanije, gde su studenti mogli da se upoznaju sa načinom na koji komaponija funkcioniše.

Nakon jednočasovnog obilaska kompanije usledila je svečanost na kome su gostima uručene prigodne nagrade i plakete.

„Počastvovana sam što sam pozvana da budem deo ovakvog događaja. Sam čin kompanije ‘Meridian’ je podstrek za dalji rad i usavršavanje“, rekla je Jelena Vesković sa Tehnološko-metalurškog fakulteta.

Turanjanin je bio posebno oduševljen činjenicom da su studenti imali priliku da na delu vide kako izgleda rad u globalnoj kompaniji kao što je „Meridian“.

Prepuna utiska bila je i Milica Dukanac, jedina studentkinja sa prosekom deset na Univerzitetu u Kragujevcu.

„Želim da pohvalim kompaniju ‘Meridian’ kao društveno odgovornu kompaniju i istaknem kako je u današnjem poslovnom okruženju od velikog značaja da kompanije koje posluju u našoj zemlji na određeni način doprinesu zajednici u kojoj rade i žive“, rekla je ona.

Stamenković je u ima kompanije objasnio akciju nagrađivanja i značaj pružanja pomoći studentima.

„Velika je čast i zadovoljstvo biti u mogućnosti da ugostite najbolje studente na teritoriji cele Srbije. Oni su nešto najbolje što Srbija ima i predstavljaju pravi zalog za budućnost. Mi kao društveno odgovorna kompanija moramo biti tu da im pomognemo i pružimo im podršku, moramo biti tu da ispratimo njihov intelektualni i ljudski razvoj. Svakako se nećemo zadržati na ovome što smo do sada uradili, već ćemo težiti da kroz razne druge akcije dodatno pomognemo mlade da razviju svoj talenat i puni potencijal“, naglasio je Stamenković.

Kompanija „Meridian“ treću godinu zaredom sprovodi akciju nagrađivanja najboljih studenata, čime želi dodatno da motiviše sve mlade ljude koji u svojim karijernim vodama plivaju najbolje od svih i posebno skrene pažnju na potrebu pružanja podrške mladima u njihovom daljem intelektualnom i društvenom razvoju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.