U trendu

Najslabiji trgovački dan na BELEX-u u poslednjih mesec dana

BEOGRAD – Na domaćem tržištu akcija je danas ostvaren najslabiji promet u poslednjih mesec dana, a BELEX indeksi su nastavili uzlazni trend.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 1,4 miliona dinara (oko 12,4 hiljade evra), a manja suma od te, u iznosu od 1,0 milion dinara, zabeležena je 11. oktobra ove godine.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX 15, popeo se za skoro 0,2 odsto na 806,30 poena, a BELEXlajn je porastao za petinu procenta na 1.680,14 poena.

Najbolji učinak je imala preferencijalna akcija Komercijalne banke, koja je istrgovana za nepunih 0,7 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.550 dinara.

Naftna industrija Srbije je registrovala dobitak od 1,0 posto i zaključila trgovanje na nivou od 617 dinara po akciji, uz realizaciju od 0,4 miliona dinara, a proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas je ojačao za 1,2 procenta na 15.990 dinara uz promet od 0,2 miliona dinara.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je bilo na čelu liste dobitnika s rastom od 1,3 odsto na 8.800 dinara uz neveliko trgovanje, dok je jedini pad registrovala akcija Aerodroma „Nikola Tesla“, i to za 1,0 procenat na 1.140 dinara, uz slabu realizaciju.

Trgovanje na Multilateralnoj trgovinskoj platformi je danas zatajilo.

Strani investitori su u ukupniom prometu na tržištu akcija imali simboličan udeo od 1,51 posto, pri čemu u kupovini 3,02 procenta, a u prodaji nisu učestvovali.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar