U trendu

Najveća evropska organizacija menadžera dolazi u Srbiju

BEOGRAD – Evropska konfederacija menadžera (CEC) održaće u Beogradu danas i sutra generalnu skupštinu i seminar o budućnosti Evrope, a domaćin skupa biće Srpska asocijacija menadžera (SAM).

Kao najmlađa članica CEC-a, SAM će imati jedinstvenu priliku da ugosti više od 30 najboljih evropskih menadžera koji će razmeniti iskustva sa srpskim kolegama.

Kako se navodi u saopštenju SAM-a, na evropskom nivou, CEC je jedna od šest partnerskih organizacija iz različitih industrija, koju priznaje Evropska komisija i obuhvata članstvo od oko milion menadžera u Evropi kroz svoje nacionalne i sektorske federacije.

Događaj će biti prilika za CEC i njene članice, kao i za predstavnike srpskog društva da razmene mišljenja o viziji budućnosti Evropske unije koju imaju menadžeri Evrope.

Učesnici će diskutovati o dugoročnim budućim ključnim izazovima sa kojima se EU mora suočiti i posebno sa njihovom socijalnom dimenzijom.

Predsednica SAM-a Stanka Pejanović održaće uvodnu reč, a svojm učešćem doprineće i panelu drugog dana skupa.

Na seminaru u Hotelu „Saint Ten“ govoriće i ambasador Rumunije u Srbiji Oana-Kristina Popa, koja će obavljati dužnost rumunskog predsedništva EU, Suzana Grubješić, generalna sekretarka Evropskog pokreta Srbija, Ludger Rame, predsednik CEC evropskih menadžera i Fransoa Omeril, predsednik CFE-CGC, francuske konfederacije profesionalnog i menadžerskog osoblja, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.