U trendu

Najveće interesovanje za subvencije za nabavku opreme

TEMERIN – Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Aleksandar Sofić, obišao je danas u Temerinu kompaniju „Zorić d.o.o.“, koja je u protekloj godini subvencionisana putem konkursa Sekretarijata za nabavku opreme sa osam miliona dinara.

Kompanija „Zorić d.o.o.“ koja se bavi proizvodnjom pekarskih proizvoda i njihovom distribucijom na celoj teritoriji Srbije, bespovratna sredstva iskoristila je za nabavku mašinskog postrojenja za proizvodnju testa, bureka, pita i kora za pite.

Softić je podsetio da je detaljna analiza stanja i potreba pokazala da su privredni subjekti najveće interesovanje iskazali upravo za podršku u vidu nabavke opreme i dodao da su pozitivni efekti te mere rezultirali odlukom da se takav vid sufinansiranja nastavi, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

„Pre nekoliko dana smo raspisali novi konkurs za nabavku opreme privrednim društvima, za šta smo opredelili 240 miliona dinara“, dodao je Sofić i pozvao sve privrednike da pripreme potrebnu dokumentaciju i iskoriste mogućnost subvencionisanja u tom konkursnom roku.

Nabavkom kompleksnih mašina, prema rečima Sofića, umnogome se unapređuje proizvodnja, što omogućava i novo zapošljavanje, a time se zatvara kompletan krug i ostvaruju pozitivni efekti kada su u pitanju najvažniji parametri regionalnog i ukupnog društveno-ekonomskog razvoja AP Vojvodine.

Vlasnik kompanije „Zorić d.o.o.“, koja zapošljava 105 radnika, Vojin Zorić istakao je da je podrška putem finansiranja od izuzetnog značaja za proizvođače.

„Današnje poslovanje podrazumeva kontinuirano usavršavanje i unapređivanje procesa proizvodnje uvođenjem novih tehnologija, kako bi se išlo u korak sa vremenom i uvek ispred konkurencije. Stoga svaka podrška putem programa sufinansiranja predstavlja dodatni zamajac za kompaniju“, rekao je Zorić.

Obilasku fabrike je prisustvovao i predsednik opštine Temerin Mladen Zec.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.