U trendu

NALED pokreće Mesec inovacija okruglim stolom u Beogradu

BEOGRAD – Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) danas će u Beogradu organizovati prvi okrugli sto „Finansiranje inovacija: Put od ideje do realizacije“, čime će pokrenuti „Mesec inovacija“.

Okrugli sto biće održan u Muzeju nauke i tehnike, a posvećen je aktuelnim uslovima za obezbedivanje finansija za razvoj inovativnih biznisa, ključnim izazovima s kojima se suočavaju inovatori, kao i primerima dobre prakse kako obezbediti sredstva za uspešno poslovanje.

Okrugli sto u Beogradu prvi je u nizu dogadaja kojim zapocinje „Mesec inovacija“ i tokom kojeg će svi zainteresovani za unapređenje uslova za poslovanje inovatora moći na sajtu www.starteć.org.rs da ukažu na ključne prepreke i predlože rešenja, saopštio je NALED.

Događaj će otvoriti izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović i senior menadžerka korporativnih poslova kompanije „Filip Moris“ za jugoistočnu Evropu Dragana Vujko.

Nakon toga će na panel diskusiji svoja iskustva podeliti uspešni preduzetnici i članovi start-up zajednice Ivan Minić, Zoja Kukić, Nikola Mijailovic (Joberty), kao i predstavnici Vlade Srbije, NALED-a, bankarskog sektora i crowdinvesting platforme „Ventu“.

Prenos uživo biće obezbeđen na „starteć.org.rs“.

„Mesec inovacija“ se pokreće uz podršku kompanije „Filip Moris“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.