U trendu

NAP traži akciju Ministarstva poljoprivrede, blokade puteva najavljuju za 5. april

BEOGRAD – Nezavisna asocijacija poljoprivrednika (NAP) Srbije zatražila je danas da Ministarstvo poljoprivrede više pažnje obrati na gazdinstva kojima je poljoprivreda jedina delatnosti i proteste nezadovoljnih poljoprivrednika najavila za 5. april u više mesta u Srbiji.

Ističu da je prisutno veliko nezadovoljstvo poljoprivrednika i članova NAP Srbije, te da su spremni da ga iskažu na protestima.

„Doneta je odluka da 5. aprila iskažemo svoje nezadovoljstvo protestima u više gradova i opština, blokadom puteva. Ukoliko ministarstvo u najkraćem roku ne odgovori na potrebe poljoprivrednika i time spreči dalju propast srpskog seljaka“, poručili su oni.

Iz NAP-a su upozorili da posle prošlogodišnje loše sezone, ove godine nema sredstava za finansiranje prolećne setve.

U saopštenju posle sednice Upravnog odbora, naveli su da su poljoprivrednici opterećeni dugovanjima, kreditima, i da poljoprivredne proizvode koje su ostavili na čuvanju nisu u mogućnosti da prodaju, jer nema interesovanja na tržištu.

„Ministastvo poljoprivrede treba da više pažnje da obrati na poljoprivredna gazdinstva kojima je osnovna delatnost poljoprivreda i ostvari partnerski odnos sa poljoprivrednicima na terenu, čime će steći mnogo bolji uvide u poslovanje i probleme sa kojima se suočava poljoprivreda u Srbiji“, poručili su iz NAP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.