U trendu

Napreduju radovi na izgradnji sportskog kompleksa u Futogu

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je radove na izgradnji Sportskog kompleksa u Futogu i tom prilikom poručio da je ta investicija jedna od najvećih koja se realizuje iz budžeta Grada pohvalivši to što radovi napreduju zacrtanom dinamikom.

U Proleterskoj ulici bb u toku je izgradnja objekta ukupne površine 5.065 metara kvadratnih, u čijem će se prizemlju nalaziti olimpijski bazen i dva mala dečija bazena, dok će na prvom spratu biti celina sa teretanom, fitnesom, kao i tribinama u dužini olimpijskog bazena,saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Pored zatvorenih bazena, sadržaje Sportskog kompleksa u Futogu činiće i otvoreni sportski tereni i to dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena, zatim dečija igrališta i teretane na otvorenom.

Gradi se i kompletna prateća infrastruktura, kao i pešačke staze, parkinzi, javna rasveta, trafo-stanica i drugo.

Đurić kaže da će kompleks biti završen pre kraja ove godine i ukazuje da je skoro 1,8 milijardi dinara izdvojeno iz gradskog budžeta za realizaciju tog projekta i to vodeći računa jednakosti kvaliteta života u gradu i prigradskim naseljima.

„Sagledavamo redovno potrebe naših sugrađana, pa tako i potrebu da se obezbedi dodatni sportski i bazenski sadržaj za građane Futoga, ali i svih sugrađana koji gravitiraju ka njemu, a to su svakako Veterničani i Begečani. Uporedo sa ovim ulaganjem, nastavljamo sa investiranjem u sportsku infrastrukturu i sadržaje na javnim površinama“, kazao je Đurić.

U tom smislu, dodaje, ove godine se radi i rekonstrukcija otvorenih bazena na Sajmištu u vrednosti od 72 miliona dinara, a ulagaće se mnogo i u postavljanje novih sportskih terena, teretana na otvorenom, ali i dečjih igrališta širom grada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.