U trendu

Narednih meseci rad na pripremi uslova za izgradnu Đerdapa3

KLADOVO – Možemo očekivati u narednom periodu korake uvezi sa izgradnjoom reverzibilne hidroelektrane Đerdap 3, izjavila je danas u Kladovu ministarka rudarstve i eneregetike Zorana Mihajlović.

„Ministarstvo je u poslednjih godinu dana napravilo nekoliko važnih koraka u vezi projekta izgradnje hidroelektrane Đerdap 3, ali moramo da budemo brži i efikasni“, rekla je Mihajlovićeva novinarima tokom posete Kladovu, gde je obeleženo 16 dana aktivizma protiva nasilja nad ženama.

„Ušli smo jednim korakom u energetsku tranziciju. Spremili smo plan investicija težak 17 milijardi evra u obnovljive izvore energije u šta spadaju i velike hidrioelektrane. Sigurno treba da se uloži preko 10 milijardi evra. Imamo jednu američku kompaniju zainteresovanu za izgradnju Đerdapa 3″, rekla je ministarka MIhajlović.

Pred nama su, ističe, u narednih nekoliko meseci veoma važne odluke koje se tiču toga, od potpunog revidirenja projektno-tehničke dokumentacije, budući da je ona zaista stara, pa do svih drugih koraka koji su neophodni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.