U trendu

Nastavak dobre saradnje sa EBRD

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je u razgovoru sa novoimenovanim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Danijelom Bergom istakao da se nada još uspešnijoj saradnji Grada Beograda sa tom bankom, saopštila je gradska uprava.

Kako je gradonačelnik naveo, EBRD sa 600.000 evra finansira izbor konsultanta za javno-privatno partnerstvo u oblasti izgradnje četiri podzemne garaže u gradu i rekonstrukciju i izgradnju novih železničkih stanica BG voza.

„To je kredit koji daju Železnicama Srbije, za čiju smo realizaciju i mi, kao lokalna samouprava, izuzetno zainteresovani, jer će se time krenuti u rekonstrukciju BG voza, kupovinu novih kompozicija i izgradnju nekoliko novih stanica“, istakao je gradonačelnik.

On je dodao da će unapređenje rada BG voza doprineti da što veći broj Beograđana počne da koristi i taj vid prevoza.

„Svakodnevno oko 34.000 Beograđana koristi BG voz i smatram da je to izuzetna stvar i da treba da bude deo integrisanog javnog gradskog prevoza. Upravo zbog toga toliko insistiramo da EBRD što pre da saglasnost Železnicama Srbije da krenu u realizaciju ovog projekta“, rekao je Mali.

Gradonačelnik je naglasio da je EBRD zainteresovan i da besplatno ustupi Gradu Beogradu konsultante za projekte javno-privatnog partnerstva u oblasti energetske efikasnosti.

„Oni imaju veliko iskustvo u tome, a Grad Beograd tek treba da krene sa projektima javno-privatnog partnerstva u oblasti javnog osvetljenja, sređivanja fasada“, naglasio je gradonačelnik Beograda.

Kako je saopšteno, direktor EBRD-a učestvovaće na skupu „Beogradski investicioni dani“, koji se održava od 21. do 23. septembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar