U trendu

Nauspešnija sezona u istoriji Jahorine, 411.000 skijaša

BEOGRAD – Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić kaže da su imali najuspešniju zimsku sezonu u istoriji Jahorine, pošto je tokom 153 dana skijanja na toj planini bilo više od 411.000 skijaša.

Oni su napravili više od 4,04 miliona prolaza na žičarama, istakao je Ljavnaić, ojavio je Olimpijski centar Jahorina.

„Iza nas je najuspešnija zimska sezona u istoriji Jahorine, 153 dana ispunjena najboljim skijanjem i odličnim provodom sjajna su potvrda da odabrane i realizovane investicije sa dobom donose sjajne rezultate“, rekao je Ljevnaić.

U periodu od 153 dana skijaške sezone vredni radnici Olimpijskog centra Jahorina, uz korišćenje 165 uređaja sistema veštačkog osneživanja staza, proizveli su čak 220.000 kubnih metara veštačkog snega.

Uz ukupnu količinu sniježnih padavina od 348 cm, te prosečnu visinu snega od 83 cm, omogućili smo
skijašima zaista fantastično skijanje, rekao je Ljavnaić.

Takođe, navodi da je sunčano vreme u skijaškoj sezoni 2021/2022 bilo tokom više od 86 dana, a bilo je i više od 13 promo perioda u okviru kojih su skijaši svoje karte za skijanje mogli kupiti po zaista povoljnim cenama.

„Naš promet je dostigao iznos od 21 milion konvertibilnih maraka, te je zabeleženo povećanje od 1.836 odsto u odnosu na baznu sezonu 2016/17. Svestan sam da smo doživeli
ogroman uspeh koji sa sobom donosi predivne, ali i ne tako lepe stvari. Sada znam da mnogima smetamo i trpimo udarce, ali želim da dobrim idejama damo priliku“, rekao je on.

Akcijom „Hiljadu skija za našu decu“ podeljeno je 25 pari skija, a direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić kaže da je osnovni motiv te akcije da se deca vrate prirodi.

„Da ih odvojimo od kompjutera, mobilnih telefona, interneta i tv-a, da kroz skijanje zavole prirodu. Želim da doprinesem sa ove funkcije da skijanje ne bude privilegija samo onih koji imaju novac. Svi treba da uživamo u blagodetima prirode i planine a posebno najmlađi jer to utiče na njihov rast i razvoj. Ova zimska sezona na Jahorini je najuspešnija prema svim paramterima, ali sav taj uspeh je uzalud ukoliko ga ne podelimo sa nekim“.

Dodaje da su prethodno u okviru akcije „Budi dete
Jahorine“ podelili više od 3.000 besplatnih ski karata za decu, a sada delimo 1.000 pari skija putem zanimljivog izazova koji se odvija na instagram profilu @dejanljevnaic.

Siguran sam da ćemo ovom i sličnim akcijama koje realizujemo stvoriti nove skijaše koji će možda jednog dana braniti boje naše zastave i osvajati medalje, istakao je Ljavnaić.

Kada je reč o letu, kaže da je početak letnje sezone na Jahorini zakazan za 1. jul kada će biti otvorena spektakularnim festivalom pod nazivom „Jahorina HOT 2022“.

Festival će, kaže, podrazumevati tri konceptualno različite celine – hedonizam, odmor i turizam, koje čine sam naziv ovog spektakla.

Posetioci koji žele da nahrane sva svoja čula odličnim provodom i zabavom moći će beskrajno da uživaju u
sjajnim koncertima regionalnih muzičkih zvezda zatvorenog i otvorenog tipa, odličnim Đ After party žurkama, ali i muzičkim programom za naše najmlađe.

Svi posjetioci u letnjoj sezoni moći će, pored pomenutog, da uživaju i u brojnim novitetima adrenalinskog, interaktivnog i zabavnog karaktera.

Za ljubitelje adrenalina pripremljen je Vučkoland avantura park, u okviru kog je i najduži planinski bob u jugoistočnoj Evropi, atrakcije NauticJet, Butterfly, ZipLine, koji se prostire iznad
akumulacionog jezera na vrhu planine, kao i Tower, Loopster i SkyDive atrakcije.

Označene planinske staze prilagođene su svim ljubiteljima kako lagane planinske šetnje, tako i one malo zahtevnije, pa im tako na raspolaganju stoje šetnje označenim planinskim stazama Ljubavi, Zdravlja, Olimpijskom stazom, kao i Sportsko-
rekreativnom stazom.

Biciklizam, panoramsko razgledanje planinskih vrhova, vožnja
kvadovima, dečije atrakcije, tjubing staze, samo su deo sadržaja koje će posetioci moći da koriste od jula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.