U trendu

Rajfajzen postao vlasnik Kredit Agrikol banke

BEOGRAD – U skladu sa prethodno datom saglasnošću Narodne banke Srbije (NBS), Raiffeisen banka a.d Beograd je danas postala jedini vlasnik Credit Agricole banke Srbija a.d. Novi Sad, umesto dosadašnjeg vlasnika Credit Agricole S.A. Pariz, potvrdila je Narodna banka Srbije (NBS).

Kako je saopšteno, nakon danas izvršene transakcije Credit Agricole banka Srbija postala je član Raiffeisen grupe, a zajedničko učešće obe banke na bankarskom tržištu u Srbiji iznosiće oko 12 odsto.

Promena vlasništva će u skladu sa procedurom biti registrovana kod Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti.

Davanjem prethodne saglasnosti za promenu vlasničke strukture, NBS nastavlja da pruža podršku svim aktivnostima koje su usmerene ka stabilnosti celokupnog finansijskog sektora Srbije, navodi se u saopštenju.

Navedena promena vlasnika nema uticaja na promenu statusa klijenata te banke, koja za sada nastavlja da posluje pod istim poslovnim imenom.

Ugovori, koji su zaključeni između Banke i njenih klijenata ostaju na snazi nepromenjeni, te klijenti zadržavaju sva prava i obaveze koje su ugovorene sa Bankom.

NBS ističe i da je predmetna transakcija još jedna potvrda da je zahvaljujući odlučnim, blagovremenim i neophodnim reformama, kao i intenzivnim regulatornim aktivnostima Narodne banke Srbije u prethodnom periodu uspostavljen adekvatan okvir za poslovanje banaka i povoljan ambijent za ulazak novih i širenje poslovanja postojećih investitora na domaćem bankarskom tržištu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar