NDB: Objekat u opštini Savski Venac prodat za 578 evra po kvadratnom metru

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ je saopštila da je danas „još jedna zgrada u javnom vlasništvu prodata u bescenje“ i da su učesnici javnog nadmetanja pokušali da spreče aktivistu Dobricu Veselinovića da fotografiše skup o tome i izvesti javnost o njemu.

„Ne davimo Beograd“ navodi da je objekat od 538 kvadratnih metara u Surduličkoj ulici broj 3, u opštini Savski Venac, Grad Beograd prodao za samo 311.000 evra – 578 evra po kvadratnom metru.

Prodaju kojom se nastavio „trend rasprodaje javne svojine“, piše u saopštenju, „pratio je kuriozitet“ jer iako je sedam prijavljnih ponudjača moralo da podnese depozit od 62.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti, skoro niko nije učestvovao u nadmetaju, te je cena objekta podignuta za samo 400 evra od početne.

„Ne davimo Beograd“ u saopštenju navodi i da „komisija zadužena za javno nadmetanje nije umela da objasni zašto bi fotografisanje bilo zabranjeno, niti je posle naših pitanja navela propis ili pravilnik kojim se snimanje javnog nadmetanja zabranjuje, već je kao osnov navodila Zakon o zaštiti podataka o ličnosti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.