U trendu

Ndegva: Svi komplimenti Vladi Srbije na obavljenom poslu

BEOGRAD – Direktor Kancelarije Svetske banke u Beogradu Stiven Ndegva odao je danas priznanje Srbiji i srpskoj Vladi na ekonomskim rezultatima u uslovima pandemije, koji su, kako je rekao, mnogo bolji od zemalja Evropske unije i svih ekonomija zajedno u regionu Zapadnog Balkana.

„To je nešto na šta treba da budete ponosni, a možemo da budemo ponosni i mi na poslu koji smo obavili u saradnji sa Vladom na raznim projektima koji su doprineli tom rezultatu“, rekao je Ndegva na onlajn prezentaciji Izveštaja SB o Zapadnom Balkanu i Srbiji.

On je ocenio da je oporavak Srbije na pravoj putanji i da je pred srpskom ekonomijom obećavajuća godina, koja će, kako se čini, obezbediti povratak na normalan planirani rast.

„Dakle, svi komplimenti Vladi na poslu koji je obavila, pre svega na obuzdavanju pandemije, zatim napretku kada je reč o regulisanju i društvu koliko god to bilo bolno, i organizaciji i sprovođenju vakcinacija što je podiglo poverenje i pružilo podstrek svim ekonomskim učesnicima“, rekao je Ndegva.

Prema njegovim rečima, visok stepen otpornosti koji je srpska ekonomija pokazala rezultat je snažnih reformi koje su sprovođene u poslednjih nekoliko godina.

Te reforme su, kaže, pomogle da se izgradi snažna fiskalna osnova koja je omogućila Srbiji da uđe u pandemiju sa veoma jakim finansijskim resursima, da se izbori sa iznenadnim povećanjem rashoda i da obezbedi veoma robusne pakete pomoći ekonomiji kako bi kompanije mogle da posluju i sačuvaju radna mesta.

Ndegva je na kraju proučio da je Grupa Svetska banka izuzetno zainteresovana za dalju saradnju sa Vladom Srbije na planu ekonomskog oporavka i razvoja projekata za zelenu tranziciju i inkluzivni rast.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar