U trendu

NDMBGD: Skidanjem 'validatora' gradska vlast opet nanosi štetu građanima Beograda

Odbornička grupa Ne davimo Beograd ocenila je danas da vlast gradonačelnika Aleksandra Šapića nema plan, znanje ni ideju kako rešiti problem javnog gradskog prevoza, te da će ponovo opteretiti građane novom višemilionskom štetom u budžetu.

Dodali su da će Beograđani biti na gubitku zbog raskidanja ugovora grada sa privatnom firmom „KentKart“ i zbog tužbe zbog toga, kao i jer je tokom vikenda počelo skidanje uređaja za potvrđivanje plaćanja – „validatora“ iz vozila javnog gradskog prevoza.

Građani zato neće moći da koriste mobilnu aplikaciju da vide da li im i kada dolazi javni prevoz, jer je ta usluga direktno bila vezana za „validatore“ u autobusima, tramvajima i trolejbusima.

„Sada će građani i građanke Beograda biti na dvostrukom gubitku: neće dobiti bolji i funkcionalniji javni prevoz, a plus će biti uskraćeni za brojne druge javne usluge i radove jer će se novac sa drugih gradskih projekata prebacivati za saniranje štete u GSP nastale hazarderskim potezima Aleksandra Šapića i vlasti SNSa i SPS-a“, izjavio je Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe Ne davimo Beograd i koalicije Moramo.

Ocenio je da je u gradskoj upravi haotična situacija, o čemu govori i odlazak nedavno postavljenog sekretara za javni prevoz i imenovanje Radovana Kremića, „s vrlo sumnjivom biografijom i brojnim aferama i prijavama“ za VD podsekretara tog gradskog sekretarijarata.

„Beogradu su neophodni promena vlasti, kao i posvećeni i stručni ljudi koji će izvršiti optimizaciju javnog prevoza, povećati ulaganje u šinske sisteme, i kroz širenje mreže žutih traka i ulaganje u održivu mobilnost, omogućiti sa se kroz grad krećemo brzo i efikasno“, zaključio je Veselinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.