U trendu

Ne očekuju se problemi u snabdevanju energijom narednih dana

BEOGRAD – Narednih dana se ne očekuju problemi u snabdevanju energijom i energentima, konstatovano je danas na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, kojom je predsedavala ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Na sednici su razmatrani aktuelni podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji, a predstavnici EPS-a izvestili su članove Radne grupe o zalihama uglja na deponijama, pogonskoj spremnosti blokova u TENT-u i planovima za njihovo funkcionisanje u skladu sa energetskom situacijom.

Takođe, predstavljene su i aktuelne informacije o prenosnom i distributivnom sistemu, koji funkcionišu bez problema, kao i o funkcionisanju gasnog sektora, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Razmatrane su i aktivnosti u vezi sa nabavkom mazuta, u skladu sa iskazanim potrebama za ovim energentom.

Kako su naveli predstavnici glavnih energetskih subjekata, narednih dana se ne očekuju problemi u snabdevanju energijom i energentima.

Na sednici su predstavljene i informacije o dosadašnjem radu operativnog tima za utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi sa rezervama i kvalitetom uglja u EPS-u.

Sastanku su pored predstavnika resornog ministarstva, prisustvovali i predstavnici EPS-a, „Elektromreže Srbije“, „Elektrodistribucije Srbije“, „Srbijagasa“, „Transportgasa“, NIS-a, Poslovnog udruženja Toplane Srbije, Sekretarijata Grada Beograda, Agencije za energetiku, Republičke direkcije za robne rezerve, RHMZ, „Resavice“ , „Srbija kargo“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar