U trendu

Nema novca za programe za početnike i razvojne projekte

BEOGRAD – Prijem zahteva privrednika po osnovu dva programa podrške obustavljen je za početnike u poslovanju i razvojne projekte, jer su utrošena bespovratna sredstva za te namene u 2019. godini, potvrdio je danas Tanjugu državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

„Ministarstvo nekoliko godina unazad u kontinuitetu sprovodi ove programe. Osluškujemo glas privrede i prilagođavamo ih njihovim potrebama, zato je i interesovanje za ove programe iz godine u godinu sve veće“, rekao je Stevanović dodajući da su privrednicima i dalje na raspolaganju redovni programi Fonda za razvoj.

Program podrške razvojnim projektima i startap program, Ministarstvo privrede sprovodi u saradnji sa Fondom za razvoj i predstavljaju kombinaciju bespovratnih sredstava Ministarstva i povoljnih kredita Fonda.

Kako je preneo Blic, u tri navrata su, od početka ovog meseca, obustavljani programi za podsticanje privrednika, jer su sredstva za ove namene za 2019. godinu utrošena.

Prvog dana jula, obustavljen je prijem zahteva srednjim pravnim licima, jer je programom koji je podrazumevao podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte predvideno da srednja preduzeća mogu da povuku do 30 odsto izdvojenih bespovratnih sredstava.

Kasnije je na sajtu Fonda objavljena informacija da je stopiran i prijem zahteva po istom programu i za mikro i male firme, a 15. jula je doneta obustavljen i startap program.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.