U trendu

Nezaposleni se prijavljuju za 60 evra, za dodatnih 60 – ne

BEOGRAD – Nezaposleni koji žele da dobiju pomoć od 60 evra treba da se prijave kao i svi ostali punoletni građani, dok za dodatnu pomoć od još 60 evra ne treba, pošto će automatski dobiti novac ukoliko su bili na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na dan 15. april, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 30 plus 30 evra imaju punoletni državljani Srbije na dan 23. aprila 2021. godine, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu.

Korisnicima penzije, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć će biti automatski uplaćena, odnosno oni ne treba da se prijavljuju.

Nezaposlena lica treba da se prijavljuju za pomoć države od 30 plus 30 evra, baš kao i ostali punoletni građani Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu.

Sa druge strane, nezaposlena lica na evidenciji NSZ ne treba da se prijavljuju za dodatnu pomoć od 60 evra, koja će im biti uplaćena u junu mesecu, pojašnjavaju u ministarstvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.