U trendu

Nikada veći izazovi za srpsku i globalnu ekonomiju-znamo da se nosimo sa krizom

KOPAONIK – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas, na završnom danu Kopaonik biznis foruma, da nikada nisu bili veći izazovi za srpsku i globalnu ekonomiju, ali da je država već pokazala da zna da se nosi sa krizom i spasi privredu i radna mesta, kao i da će biti nastavljena takva ekonomska politika.

„Pokazali smo u krizi 2020. godine, možda po prvi put, da Srbija ume da pobeđuje“, naglasio je Mali.

Istakao je da je Srbija 2020, ali i 2021. i 2022. reagovala sa tri paketa pomoći privredi i građana u vrednosti od čak devet milijardi evra.

„Reagovali smo agresivno, brzo i efkasno i pomogli građanima i privredi, uspeli da spasemo radna mesta, ali i ostavli dovoljno prostora da rastemo u godinama pred nama“, kazao je Mali.

On je rekao da je u borbi sa krizom veoma važna stabilnost deviznog kusa, kao i rekordne devizne i zlatne rezerve.

Mali je istakao da je Srbija uspela da ima u prthodne tri godine visoke stope privrednog rasta i izgradila kredibilitet odgovorne vlade i države.

„Sačuvali smo makroekonomsku stabilnost. Naša ekonomija i u uslovima krize i dalje raste, i ne odustajemo od reformi“, naglasio je Mali.

Ministar Mali je čestitao damama Dan žena, 8. mart i Savezu ekonomista Srbije na uspešno organizovanom jubilarnom 30. KBF-u.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.