U trendu

Nikola: Rivian želi da iskoristi talenat i znanje koji postoje u Srbiji

BEOGRAD – Potpredsednica američke kompanije Rivian za akviziciju talenata Sindi Nikola rekla je danas na svečanom otvaranju da je ponosna što će Rivian imati tehnološki centar u Beogradu, koji će biti globalno koplementaran kao i da žele da iskoriste talenat i znanje koji postoje u Srbiji.

Ona je navela da u Sbiji trenutno imaju 14 zaposlenih, a da će ih do kraja meseca biti 25. Zahvalila je na saradnji koja je do otvaranja trajala godinu i po dana i dodala da su sa timom Srbije na ovom projektu sarađivali kao jedna porodica.

Ona je istakla da je cilj Riviana koji proizvodi električna vozila borba protiv klimatskih promena i zaštita planete, a za to je, kako je ocenila, jedina mogućnost da imaju najbolje ljude.

Dodala je da je globalno ta kompanija za dve i po godine stigla sa
1 200 na 14 000 zaposlenih.

„Želimo da iskoristimo talent i znanje koje postoji u Srbiji. Par meseci tražimo kandidate. Ovde su ljudi sjani, imaju DNK sa strašću, istrajnošću izdržljivošću“, rekla je ona.

Najavila da će biti nastavljena partnerstva sa industrijom i akademskim svetom u Srbiji, jer cilj ne mogu ostvariti sami.

„Srbija je izuzetno bitna za nas“, poručila je ona.

Potpredsednik Riviana za razvoj softvera Vsim Bensaid zahvalio se na podršci pruženoj da bi ta kompanija došla u Srbiju.

Istakao je da je softver suština iskustva za klijente, te da skup tehnologije razvijen u kompaniji određuje vozila.

On je dodao i da klijenti sa Rivian vozilima istražuju svet na bezbedan način.

Istakao je i da je impresioniran biografijama u prijavama za posao, a najavio je da će zaposlene i rukovodioce tražiti iz ove zajednice.

„Posao tima u Beogradu, doprineće da tu stvari budu sve bolje i bolje, radujemo se radu, rastu tima u Beogradu“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.