U trendu

Nikolić nije odustao od ideje da se gradi kanal Morava-Vardar do luke Solun

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislav Nikolić danas je u razgovoru sa ministarkom gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović istakao da nije odustao od ideje izgradnje kanala Morava–Vardar do grčke luke Solun.

On je rekao da ima podršku Kine za taj projekat, ukoliko se s njim saglase Makedonija i Grčka, i dodao da će na tome raditi da zvaničnicima u Skoplju i Atini.

Nikolić je istakao da će vrlo brzo i Mihajlovićevoj, kao i Vladi Srbije, dostaviti novu studiju izvodljivosti tog projekta.

Kako je saopštilo Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Nikolić je rekao da to ministarstvo ima najviše poslova sa Kinom i Rusijom i da mu je želja da timskim radom sa Nacionalnom savetom tih poslova bude još i više.

Mihajlovićeva je kazala da je Srbija izabrana za centar za infrastrukturu svih projekata koji se sprovode izmedju Kine i 16 zemlja centralne i istočne Evrope u okviru globalnog projekta „Jedan pojas, jedan put“.

Ona je, navodi se u saopštenju, dobila podršku Nikolića za predlog da do kraja godine u Beogradu bude održan Samit ministara saobraćaja i infrastrukture Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

(Beta)

1 komentar
  1. goran manic

    Tomislave, to je jedina strateški zdrava ideja (pod uslovom da je sprovode Kinezi) u Srbiji od izgradnje (zapuštenog i ruiniranog) kanala D-T-D. Ali, ne mogu da verujem da nisi obavešten da Amerikanci to ne dozvoljavaju! (Pa, oni ne dozvoljavaju ni da ispaljujemo protivgradne rakete! jer ugrožavamo bezbednost U$A?!)

Napišite komentar