U trendu

NIS donira paketiće za 225 prvorođenih beba u 2023. godini

BEOGRAD – Kompanija NIS najavila je da će donirati 225 poklon paketa za prvorođene bebe u 2023. godini i to za po 15 dečaka i devojčica u 15 gradova Srbije.

Poklon pakete, koji sadrže artikle domaćih proizvođača, a koji su neophodni majkama i bebama po izlasku iz porodilišta, u prvim danima 2023. godine dobiće po 15 prvorođenih beba u porodilištima u Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu.

Veliki doprinos ovoj akciji dali su članovi Kluba volontera kompanije NIS koji su donirali pelene za jednokratnu upotrebu kako bi dodatno obogatili sadržaj paketa koji je obezbedila kompanija, dok su se ujedno i nesebično angažovali kako bi pokloni za bebe na vreme bili dopremljeni do odabranih porodilišta.

Na ovaj način NIS aktivno nastavlja sa realizacijom kampanje „Da se nove nade rode“, koja je posvećena povećanju nataliteta i koja ima za cilj očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja i podršku povećanju nataliteta.

NIS podseća da je tokom prošle godine u okviru programa „Zajednici zajedno“ donirala 118,5 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme za 20 zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem, kao i za sufinansiranje troškova parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje u 13 partnerskih gradova i opština u Srbiji.

Pored toga, kompanija je pružila podršku porodilištima u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za osam porodilišta obezbedila sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme.

Tako je tokom prethodne godine, NIS putem različitih programa, podržao ukupno 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.