U trendu

NiS donirao 2,5 miliona dinara Sedmoj beogradskoj gimnaziji

BEOGRAD – Kompanija NIS je, u okviru programa „Zajednici zajedno 2020″, Sedmoj beogradskoj gimnaziji donirala 2,5 miliona dinara kojima je obezbeđena savremena školska i laboratorijska operma za eksperimentalne vežbe iz fizike i biologije.

Kabineti su opremljeni i računarskom opremom poput interaktivnih displeja pametnih tabli i tablet uređaja.

Tim povodom gimnaziju su danas posetili pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i direktor Centra za odnose sa javnošću u NIS-u Stefan Despotović.

Despotović je naglasio dobru saradnju NIS-a i Grada Beograda na dosta projekata od kojih je veliki deo vezan za obrazovanje.

“ Cilj projekata koje smo zajedno realizovali u protekloj deceniji bio je podizanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Obrazovanje je jedna od oblasti u kojoj smo sarađivali a pre svega na poboljšanju bezbednosti digitalizacije u školama“, rekao je on i dodao da će ova saradnja na zadovoljstvo Beograđana, biti nastavljena.

Andreja Mladenović je naveo da se NIS kao velika kompanija ponaša društveno odgovorno i da to podstiče i druge korporacije da budu odgovorne i podstaknu mlade da razvijaju svest u raznim oblastima, kao što su ekologija i održivi razvoj.

„Učenici sada imaju mnogo više mogućnosti da uče nego što su ranije generacije imale, ali su i opasnosti u tim mogućnostima mnogo veće. Zato budite oprezni i koristite pomoć koju ste dobili od NIS-a“, poručio je Mladenović učenicima.

Zahvaljujući na poklonu direktor Sedme beogradske gimnazije Miroslav Markićević je naveo da će ova škola, kako je rekao, nastaviti da u najsuštinskijem smislu bude deo programa Zejednici zajedno.

Kao prvu sledeću aktivnost najavio je Festival nauke koji će u školi početi 1. oktobra, a za novembar je najavio već tradicionalni festival Sedme beogradske gimnazije, humanitarni filmski festival.

Kompanija NIS je prošle godine, kroz program Zajednici zajedno u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete i 12 lokalnih zajednica podržala 72 škole širom Srbije i uložila 114,5 miliona dinara za unapređenje i digitalizaciju nastavnog procesa i povećane bezbednosti dece i nastavnika u školama.

Kompanija je u Beogradu podržala 13 škola i uložila 20 miliona dinara u unapređenje njihovog rada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.