U trendu

NIS jedini dostavio ponudu za Petrohemiju

BEOGRAD – Kompanija NIS jedina je dostavila prijavu za učešće u postupku privatizacije HIP – Petrohemije, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede.

Na javni poziv za izbor strateškog investitora za Akcionarsko društvo za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija HIP – Petrohemija Pančevo pristigla je jedna prijava u predviđenom roku.

Ministarstvo privrede u saopštenju podseća da je pozvalo 9. septembra sva zainteresovana domaća i strana pravna lica da učestvuju u postupku privatizacije modelom strateškog partnerstva dokapitalizacijom privrednog društva HIP – Petrohemija i podnesu svoje prijave za izbor strateškog investitora.

Predmet javnog poziva, koji je zatvoren juče u 12 časova, bio je izbor strateškog investitora koji novčanom dokapitalizacijom subjekta privatizacije u iznosu od 150 miliona evra postaje vlasnik najviše 90 odsto udela.

Komisija za sprovođenje modela strateškog partnerstva, imenovana od strane Vlade Srbije, u narednim danima preduzeće aktivnosti na oceni dostavljene dokumentacije i ponude, na osnovu čega će dostaviti predlog daljih koraka vladi na odlučivanje.

Da je na tender za strateškog partnera za HIP Petrohemiju stigla je samo ponuda NIS-a, potvrdio je za Tanjug i predsednik Samostalnog sindikata Petrohemije Novica Kocić.

On je rekao da se danas sastala komisija koja vodi proces izbora strateškog partnera, da je konstatovano da je pristigla samo jedna ponuda, te da se vrši pregled prispele dokumentacije.

Kocić je rekao da se nastavak procesa izbora strateškog partnera za HIP Petrohemiju može očekivati već sutra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.