U trendu

NIS pokrenuo laboratoriju za kontrolu kvaliteta avio-goriva

BEOGRAD – Naftna industrija Srbije (NIS) je saopštila danas da je počela sa radom savremena laboratorija za kontrolu kvaliteta avio-goriva u okviru Naučno-tehnološkog centra te kompanije u Beogradu.

Nova laboratorija nalazi se u Aeroservisu, specijalizovanom objektu za skladištenje i distribuciju ove vrste derivata koji NIS poseduje u okviru aerodroma „Nikola Tesla“, navodi se u saopštenju NIS-a.

U okviru projekta modernizacije laboratorije nabavljena je najsavremenija oprema za ispitivanje parametara neophodnih za resertifikaciju mlaznog goriva JET A-1, a vrednost investicije procenjuje se na oko 30 miliona dinara.

„U Naučno-tehnološkom centru okrenuti smo razradi novih tehnologija kako bi ispratili potrebe savremenog tržišta i obezbedili inovacije u poslovanju naše kompanije“, izjavio je Leonid Stulov, direktor Naučno-tehnološkog centra NIS-a.

Snabdevanje avio-gorivom, kako dodaje, predstavlja važan pravac delatnosti kompanije NIS, a projektom modernizacije laboratorije unapređen je proces kontrole kvaliteta mlaznog goriva domaće proizvodnje i omogućena veća operativna efikasnost.

„Istovremeno, podignut je i nivo bezbednosti i zaštite na radu svih zaposlenih u laboratoriji, što predstavlja jedan od prioriteta u poslovanju NIS-a“ zaključio je Stulov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.