U trendu

NIS ulaže 144,5 miliona dinara u obrazovanje i nauku

Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je danas da će uložiti rekordnih 144,5 miliona dinara u obrazovanje i nauku u Srbiji, u projekte izabrane na konkursu programa te kompanije „Zajednici zajedno“.

Na 15. konkursu NIS-a su izabrana 54 projekata osnovnih i srednjih škola u oblasti osavremenjivanja nastavnog procesa i infrastrukture objekata, kao i naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova, čiji projekti za cilj imaju unapređenje infrastrukturnih i inovacionih kapaciteta naučnih ustanova.

Ti projekte će biti realizovani u 13 gradova i opština u kojima NIS posluje.

Ovogodišnji ciklus programa „Zajednici zajedno“ NIS realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Program, pokrenut 2009. godine, ima za cilj unapređenje kvaliteta života lokalnih zajednica realizacijom projekata u oblastima od ključnog značaja za razvoj društva, kao što su nauka i obrazovanje, javno zdravlje i socijalna zaštita, zaštita životne sredine, kultura i sport.

Tokom prethodnih godina kroz taj program unapređen je rad više od 180 obrazovnih ustanova i 40 ustanova kulture, opremljeno 45 bolnica i domova zdravlja, uređeno 74 dečjih igrališta i parkova, kao i 72 sportska terena i objekata, naveo je NIS u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар