U trendu

NIS završio radove u Rafineriji -uloženo 800 miliona dinara

PANČEVO – U Rafineriji nafte u Pančevu uspešno je završen projekat modernizacije u okviru koga su izvedeni radovi na čišćenju, reviziji i sanaciji opreme kao i investicioni pojekti na većini procesnih postrojenja, saopštila je danas Naftna industrija Srbije (NIS).

Ukupna vrednost radova izvedenih tokom obustave rada na najvažnijim postrojenjima koja je započeta 28. februara iznosi 800 miliona dinara.

„Svi projekti – kako investicija tako i projekti investicionog održavanja – izvedeni su u skladu sa strogim ekološkim standardima“, navodi NIS i dodaje da su bili ispoštovani najviši standardi u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Ključne aktivnosti obavljene su na postrojenju „Klaus“, dok su značajni investicioni radovi realizovani i na postrojenju za proizvodnju benzinskih komponenti i gasova (FČ kompleks), kao i na postrojenju Atmosferske destilacije.

Navodi se da je realizovan i niz ranije usaglašenih tehničko-tehnoloških izmena u cilju povećanja energetske efikasnosti rafinerije i poboljšanja rada prerađivačkog kompleksa tokom leta.

Direktor Bloka Prerade u NIS-u Vladimir Gagić izjavio je su izvedeni projekti od izuzetnog su značaja za rad rafinerije, jer omogućavaju povećanje proizvodne pouzdanosti, unapređenje procesa proizvodnje i strukture rafinerijskih proizvoda.

„Dodatnim ulaganjima postižemo veću konkurentnost naših prerađivačkih kapaciteta i doprinosimo unapređenju zaštite životne sredine, što predstavlja jedan od prioriteta u poslovanju NIS-a“, izjavio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.