U trendu

Nova prodaja Targo Telekoma, cena 19 miliona evra

BEOGRAD – Stečajni upravnik preduzeća „Targo Telekom“ oglasio je prodaju tog stečajnog dužnika kao pravnog lica, metodom javnog nadmetanja.

Kako se navodi u oglasu, najznačajniju imovinu stečajnog dužnika čine mreža optičkih kablova na teritoriji grada Beograda, kao i magistralna mreža optičkih kablova koja se prostire na teritoriji Srbije, a postavljena je duž autoputeva i jednim delom duž trase magistralnih puteva, piše portal eKapija.

Početna cena za prodaju iznosi 19 miliona evra, dok je depozit 752.515.529 dinara.

Javno nadmetanje održaće se 28. marta u prostorijima stečajnog dužnika u Beogradu.

„Targo Telekom“, podseća portal, osnovan je 2009. godine, a centralni deo njegove infrastrukture čini 850 kilometara duga okosnica mreže koja pokriva Srbiju od severa do juga, i od istoka do zapada, kao i oko 500 kilometara u gradskom području Beograda.

Kako su mediji pisali tokom 2014. godine, „Targo telekom“ poseduje najveći prenosni kapacitet za međunarodnu razmenu podataka, pa više od 160.000 domaćinstava mogu istog trenutka da se priključe na internet velike brzine u Beogradu, dok celokupni tržišni potencijal za Beograd iznosi oko 540.000 domaćinstava.

Godinu dana kasnije, objavljeno je da je celokupan udeo slovenačke kompanije „Nuba Svetovanje in investiranje“ u „Targo Telekomu“, koji iznosi 89,09 procenata kapitala, prodat slovenačkoj kompaniji PV „Naložbe“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar