U trendu

Nova srpska firma kreće u osvajanje tržišta video-igara

BON – Keln je ovih dana „Eldorado“ za ljubitelje kompjuterskih i video igara jer se u tom gradu, na Sajmu kompjuterskih i video igara, nalazi 1.150 izlagača iz više od 50 zemalja sveta, a među njima su i srpski izlagači koji predstavljaju nove trendove.
Mlada novosadska firma „Foxy Voxel“ jedna je od njih, a za Dojče vele kažu da se njihova igra zove „Going Medieval“ i da predstavlja simulaciju gradnje grada i naselja.

„Ovde smo i kako bi se sastali za ostalim proizvođačima kompjuterskih i video igara kao i investitorima jer smo mi mlada firma i tražimo način kako da ovu igru plasiramo na svetsko tržište“, rekao je za Dojče vele Nino Rajačić iz „Foxy Voxela“ .

On dodaje da na njihov štand dolazi mnogo igrača i da su kritike za sad odlične.

Predstavnik Srbije je svoj proizvod izložio u posebnoj hali gde se predstavljaju „Independent-Games“.

Reč je o firmama koje u branši važe za manje, odnosno koje ne zapošljavaju više od 50 radnika i čiji godišnji obrt ne prelazi pet miliona evra.

Razvoj igara je branša koja se vrtoglavo razvija.

Proizvođači igara za računare i konzole širom sveta su prošle godine ostvarili obrt od 140 milijardi dolara, a ove godine bi to trebalo da se poveća na 150 milijardi.

Poređenja radi, prošle godine su se u bioskopske kase slile 42 milijarde dolara.
Kompjuterske i video igre odavno ne igraju samo deca.

Prema navodima nemačkog udruženja proizvođača kompjuterskih i video igara „Game“, prosečna starosna dob korisnika kompjuterskih i video igara je 36 godina, navodi Dojče vele.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.