U trendu

Novaković (DS): Preskupa i netransparentna izgradnja Fruškogorskog koridora

Demokratska stranka (DS) će iskoristiti sve zakonske mogućnosti da javnost dobije sve detalje ugovora o izgradnji Fruškogorskog koridora, rekao je danas predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu Nebojša Novaković.

On je u saopštenju naveo da DS podržava izgradnju puteva, „ali je odlučna u nameri da spreči pljačku gradjana Srbije“.

„Barem nekoliko stvari je sporno kada je u pitanju ovaj projekat i one ukazuju na moguće koruptivne radnje u samom vrhu države. Posebno je važno obratiti pažnju na cenu radova jer smo ponovo u svetu postigli neslavan rekord – imaćemo najskuplju deonicu puta na svetu od čak 13 miliona evra po kilometru“, ocenio je Novaković.

On je podsetio da se država obavezala da će platiti 606 miliona evra za izgradnju Fruškogorskog koridora koji povezuje Novi Sad sa autoputem i putem Ruma-Šabac, ukupne dužine nešto manje od 48 kilometara.

„Uporedni podaci pokazuju da nijedan put koji je gradjen na tlu Evrope u poslednjih 20 godina nije koštao ni približno toliko, što potvrdjuju i prethodne procene troškova izgradnje Fruškogorskog koridora. Kada su predstavnici Srpske napredne stranke govorili o ovom projektu 2014. godine, predvidjena cena izgradnje bila je 150 miliona evra“, naveo je Novaković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.