U trendu

Novi rekordi na beogradskom aerodromu

Beogradski aerodrom saopštio je da već četvrti mesec za redom beleži apsolutni mesečni rekord u broju putnika, a u oktobru je registrovano za 438.980 putnika, što je povećanje od devet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

To je istovremeno i najveće procentualno mesečno povećanje broja putnika u ovoj godini, navodi se u saopštenju beogradskog aerodroma.

U ovom periodu obavljeno je 5.098 poletanja i sletanja, što je povećanje od pet odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok povećanje prometa robe i pošte iznosi 19 odsto.

Od početka 2016. godine aerodrom je uslužio 4,25 miliona putnika, što nam daje realna očekivanja da će krajem godine dočekati i petomilionitog putnika, navodi se u saopštenju.

Rekordi u obimu avio-saobraćaja odražavaju se i na finansijske rezultate.

Ukupni prihodi ostvareni u prvih devet meseci 2016. godine iznose 54,4 miliona evra, dok su poslovni prihodi ostvareni u iznosu od 52,8 miliona evra i veći su za pet odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Neto dobit u ovom periodu iznosi 19 miliona evra i veća je za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Takođe, pored 14 miliona evra, koliko je Aerodrom Nikola Tesla Beograd uplatio u budžet Republike Srbije po osnovu dividende i međudividende za 2015. godinu, predviđeno je da tokom novembra u budžet bude uplaćeno još oko 2,5 miliona evra po osnovu međudividende za 2016. godinu, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar