Novine Zakona uvode vansudsko rešavanje potrošačkih sporova

BEOGRAD – Nacrt novog Zakona o zaštiti potrošača, koji je trenutno na javnoj raspravi, predviđa mogućnost vansudskog rešavanja problema nastalih između nezadovoljnih potrošača i trgovaca.

Ova novina, o kojoj se danas govorilo na javnoj raspravi u Privrednoj komori Srbije, deo je usklađivanja potrošačkih prava koja se tiču trgovaca i potrošača.

Novo zakonsko rešenje usklađuje se direktivama Evropske unije, a tim se jača vansudska zaštita potrošača, rekla je pomoćnica ministra trgovine u Sektoru za zaštitu potrošača Višnja Rakić.

„Sudovi su zatrpani predmetima, ne samo kod nas, nego u celoj Evropi i svetu. EU je prva krenula sa vansudskim rešavanjem sporova i to se pokazalo odlično“, kaže Rakić za Tanjug.

U rešavanju eventualnih sporova, navodi, učestvovaće diplomirani pravnici koji moraju da imaju najmanje dve godine iskustva u rešavanju građanskih sporova.

Sekretar Uduženja za trgovinu Privredne komore Srbije Žarko Malinović kaže da ovaj Nacrt objedinjuje na jednom mestu sve ono što se do sada nalazilo u drugim zakonima, a tiče se zaštite potrošača i trgovaca.

U proteklom periodu, prema analizama inspekcijskih organa, kaže, trgovci su značajno podigli nivo svesti o zaštiti potrošača.
Podaci pokazuju da se primedbe i zahtevi potrošača ka trgovcima rešavaju brže, efikasnije.

„Poverenje potrošača raste i trgovci su svesni da treba da zadovolje njihove potrebe i uvaže njihove primedbe“, istakao je Malinović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.