U trendu

Novo Cerovo: Od aprila 10.000 tona rude dnevno

BOR – Novi izazov i zadatak rudnika bakra „Novo Cerovo“ u Boru jeste da dnevna proizvodnja dostigne 10.000 tona rude od aprila, izjavio je direktor tog rudnika Jian He Juan.

„Daćemo sve od sebe da ispunimo i taj zadatak. Iz dana u dan postajemo sve bolji“, rekao je Jian He Juan, a saopšteno iz RTB Bor.

Dodaje da kada su menadžeri odlični, onda i ostatak tima funkcioniše kao vojska i svaki posao se obavi dobro.

„Oduvek verujem da je to recept za uspeh, a u Novom Cerovu je upravo tako“, kaže Jian.

Ističe da su rukovodioci otvorenog uma, veoma pozitivni i nikada se ne žale na posao.

„Zajedno pronađemo rešenje za svaki problem na koji naiđemo, jer diskutujemo o svemu i odlično sarađujemo. Dragan Ilić je dao šansu mladim ljudima, koji su budućnost ovog rudnika, da se pokažu i dokažu. I, to je bila mudra odluka“, naveo je Jian.

Kaže da je u Fabrici drobljenja i mlevenja, u kojoj je prošle godine bilo mnogo poteškoćha, prvenstveno zbog čestih zaglava rude, situacija sada neuporedivo bolja.

„Uz nesebičnu pomoć zaposlenih, ova fabrika danas odlično radi, a tako i izgleda jer se mnogo pažnje posvećuje i uređenju okoline“, navodi Jian.

„Novo Cerovo“ je, kako kaže, manji rudnik od onog u „Velikom Krivelju“ ili Majdanpeku, pa je za godinu dana standardizovan svaki segment poslovanja.

„Postigli smo sve zadate ciljeve po pitanju proizvodnje, iskopina, troškova, uređenja okoline. Iza nas su teška vremena, koja nećemo zaboraviti, a ispred nas je dug put. Naš novi izazov i zadatak jeste dnevna proizvodnja 10.000 tona rude od aprila, pa ćemo dati sve od sebe da i u tome uspemo“, rekao je Jian.

Površinski kop „Novo Cerovo“ je februara dobio novu upravnu zgradu montažnog tipa, u neposrednoj blizini izrađuje se magacin za rezervne delove, a u planu je i izgradnja nove radionice za popravku mehanizacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.