U trendu

Novosti: KKR fond zainteresovan samo za loše zajmove kompanija u Srbiji

Američki investicioni KKR fond koji se bavi otkupom problematičnih kredita, želi da preuzme loše zajmove privrede u Srbiji, ali nije zainteresovan za pozajmice gradjana, pišu današnje Večernje novosti.

Tom listu je u KKR fondu rečeno da su osnovali Pilarstoun platformu u Evropi, koja se samo fokusira na zajmove kompanija.

„Pilarstoun platforma koju smo razvili u Evropi do sada nije razmatrala konkretnu mogućnost investiranja u Srbiji“, rekli su predstavnici KKR-a.

Pilarstoun podržava banke širom Evrope u upravljanju problematičnim kreditima. Ta platforma obezbedjuje sredstva i ekspertizu kao pomoć kompanijama da se stabilizuju, rastu i stvore vrednost.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je pre nekoliko dana sa predstavnicima fonda KKR o stanju srpske ekonomije, sporazumu sa Medjunarodnim monetarnim fondom i novim investicijama.

Dejvid Petreus koji je na čelu KKR-ovog Globalnog instituta istakao je da je KKR zadovoljan dosadašnjim investicijama u Srbiji i izrazio nadu da će uskoro proširiti svoj investicioni paket, kako u Srbiji tako i u regionu.

Tada su razgovarali i o pronalaženju modela za rešenje nenaplativih kredita banaka u Srbiji, na kojem već rade zajedničke radne grupe Ministarstva finansija, Narodne banke Srbije i KKR.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.