U trendu

Novosti: Neuspela prodaja Telenor banke

Narodna banka Srbije (NBS) nije dala dozvolu bugarskom fondu „River stiks kapital“ da kupi većinsko vlasništvo u Telenor banci jer je utvrdila da ne ispunjava uslove utvrdjene propisima u Srbiji, pišu današnje „Večernje novosti“.
U kompaniji „Telenor“ koja je vlasnik banke potvrdili su „Novostima“ da nije dobijena saglasnost za strateško partnerstvo sa fondom „River stiks kapital“ u Telenor banci, koja podrazumeva preuzimanje 85 odsto akcija banke.
„Strateško partnerstvo sa fondom ‘River stiks kapital’ je važan korak, jer želimo dalje da razvijamo poslovanje Telenor banke i portfolio usluga koje nudimo“, rekla je za „Novosti“ generalna direktorka „Telenora“ u Srbiji i predsednica Upravnog odbora Telenor banke Ingeborg Ofsthus.
U pisanom odgovoru dostavljenom „Novostima“ oglasio se i generalni direktor investicionog fonda „River stiks kapital“ Elvin Guri, najavljujući da će nastojati da svoju investiciju ostvare.
„Duboko verujemo u potencijal Telenor banke, i želimo da udjemo na bankarsko tržište Srbije kao novi investitor“, naveo je Guri i dodao da će nastojati da razgovaraju sa nadležnim državnim institucijama, sa ciljem da se pronadje najbolje rešenje.
Kompanija „Telenor“ osnovala je Telenor banku 2014. godine, kupivši tadašnju KBC banku, bez klijenata koje je preuzela Sosijete ženeral banka.
Telenor banka ima više od 350.000 korisnika.
Kako pišu „Novosti“, fond „River stiks kapital“ osnovao je Elvin Guri, bugarski biznismen poreklom iz Albanije, koji je prethodno bio osnivač nebankarske finansijske institucije „Džet fajnans“, koju je kasnije prodao francuskoj grupaciji „BNP Pariba“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar