U trendu

NS: Za rekonstrukciju saobracajnica 800 miliona dinara

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisali su danas Ugovor o finansiranju projekta održavanja saobraćajnica na teritoriji Novog Sada, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 800 miliona dinara.

„Sjajne vesti za Novi Sad. Zahvaljujući većem i snažnijem budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine i odluci Pokrajinske vlade i podršci predsednika Pokrajinske vlade koju gospodin Mirović daje Novom Sadu mi smo danas potpisali ugovor kojim će Pokrajina prebaciti gradu Novom Sadu dodatnih 800 miliona dinara samo za putnu privredu, odnosno samo za putni infrastrukturu“, istakao je Vučević.

On je dodao da je ovo veliko i značajno za grad, a to najbolje pokazuje podatak da budžet grada Novog Sada za putnu infrastrukturu iznosi 1,2 miliona dinara, a sada je dobijeno gotovo 60 odsto dodatnih sredstava, što će dramatično na bolje promeniti održavanje velikih ili ključnih saobraćajnica, ulica, trotoara, kolovoza u gradu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da mu je drago što ima odličnu saradnju sa gradonačelnikom i njegovim timom, pogotovo kada su ovako velike i značajne investicije u pitanju.

„Sprovešće se rehabilitacija i rekonstrukcija velikog broja ulica u gradu, po obimu i u veoma kratkom vremenu. Grad će obezbediti sve procedure do kraja novembra, kada je planirano da se uradi oko 20 ulica“, rekao je Mirović i dodao da je ovo veliki posao koji će značiti za saobraćaj, bezbednost i za bolji život svih građana.

Predsednik pokrajinske vlade naglasio je da će se zajednički poslovi nastaviti ukoliko bude finansijskih sredsatava i ističe da je Pokrajinska vlada uredila finansije pa raspolaže sa značajno večhim budžetom u odnosu na period dok nije bila ustanvljena trenutna administracija.

„Ovo je kontinuitet, jedne veoma dobre konkretne saradnje, a narednih dana nas očekuje raspisivanje javne nabavke za rekonstrukciju Studia M, gde će biti izgrađen novi muzej Novi Sad 2021”, rekao je Mirović.

Najavljeno je da će Pokarijnska vlada nastojati da obezbedi sredstva za izgradnju potpuno novog terena sa veštačkom travom na “Đačkom igralištu”, a završena je i projektna dokumentacija za uređenje platoa ispred Muzeja savremene umetnosti u Novom Sadu.

Investiraće se u rekonstrukciju desetak školskih igrališta, a ovo sve pokazuje dobru zajedničku saradnju Grada i Pokrajine.

Predmet ovog ugovora jeste rekonstrukcija ulica Bulevar Mihajla Pupina (od Žarka Zrenjanina do mosta, Bulevar Jaše Tomića (od Kisačke do Stevana Doronjskog), Bulevar Jovana Dučića, Beogradski kej, Futoški put, Kisačka, Hajduk Veljkova, Doža Đerđa, Gagarinova, Save Kovačevića, Kosovska, Vojvođanska, Jovana Subotića, Bajči Žilinskog, Primorska, Radomira Raše Radujkova, Jovana Popovića (od Subotičke od Patrijarha Pavla) kao i ulice u Veterniku i Sremskoj Kamenici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.