U trendu

NSZ: 750 miliona dinara za mere aktivnog zapošljavanja

BEOGRAD- Za finansiranje realizacije mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima obezbeđen je ukupan iznos od preko 750 miliona dinara, uz učešće Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) od preko 400 miliona dinara, saopštila je danas NSZ.

U saopštenju NSZ, navodi se da je odluku o učešću u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja za 95 lokalnih samouprava donela ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić 30.marta ove godine.

NSZ i jedinice lokalne samouprave u predstojećem periodu zaključiće sporazume o načinu i postupku realizacije mera aktivne politike zapošljavanja, nakon čega će biti raspisani javni pozivi/konkursi.

Kako se navodi, mere koje će se realizovati kroz sufinansiranje su: javni radovi, subvencija za samozapošljavanje, subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, stručna praksa, pripravništvo za mlade sa visokim obrazovanjem, pripravništvo za nezaposlene sa srednjim obrazovanjem i sticanje praktičnih znanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.