U trendu

Nude besplatnu obuku, pa platu od 200.000 dinara

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA objavila je konkurs za prijem, nude besplatnu obuku, a potom platu od 200.000 dinara.

U konkursu je navedeno da se traži 46 kandidata na obuku za sticanje dozvole kontrolora letenja i odgovarajućih ovlašćenja, prenosi Blic.

Kako se navodi u tekstu konkursa, potrebno je 24 kandidata za ovlašćenja ASC Beograd, pet za ovlašćenje ADI-GMC/AIR Beograd, pet APP Niš, pet APP Kraljevo, pet ADI-TWR Podgorica i dva kandidata za ovlašćenje APP Tivat, a troškove školovanja pokriva SMATSA.

Reč je o veoma stresnom, ali zato i dobro plaćenom poslu, posebno za srpske uslove.

Prema nezvaničnim informacijama, operateri imaju platu od oko 200.000 dinara, dok oni na odgovornijim funkcijama znatno više.

Opšti i posebni uslovi za prijem kandidata na obuku su da su državljani Republike Srbije/Crne Gore, da su rođeni 1994. godine ili kasnije, da nisu osuđivani, da se protiv njih ne vodi krivični postupak i da nisu pod istragom.

Kako se ističe, poslednji dan prijave je 25. april.

Kandidati koji ispune sve kriterijume biće pozvani na intervju sa Selekcionom komisijom SMATSA doo.

Obuka kandidata biće sprovedena u tri grupe – prva grupa startuje 7. oktobra 2019., druga 6. aprila 2020., dok je poslednja zakazana za 5. oktobar sledeće godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.