U trendu

Obeležavanje Dana bezbednog interneta 9. februara

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa Centrom za bezbedni internet Srbija obeležiće 9. februara Dan bezbednog interneta, u cilju promovisanja sigurne upotrebe novih tehnologija i interneta.

Kako je objavljeno na sajtu tog ministarstva, manifestaciju obeležavanja Dana bezbednog interneta u Skupštini Srbije otvoriće državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Nakon toga uslediće diskusije o zaštiti podataka o ličnosti i ulozi institucija u on-lajn okruženju, kao i o radu sa mladima i izazovima koje donose nove tehnologije, a o tome će govoriti predstavnici državnih institucija i nevladinog sektora.

Na konferenciji će biti prisutna i deca i saradnici Dečjeg kulturnog centra Beograd i Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave Grada Beograda, a cilj je da diskusiju čuje publika, kako bi se informisali o bezbednom „surfovanju“ internetom.

„Promovišemo upotrebu interneta koja pruža neograničene mogućnosti za komunikaciju i učenje, ali smo svesni i rizika koje to okruženje nosi sa sobom. Akcenat na konferenciji će biti vezan za pozitivne strane korišćenja globalne mreže, ali i na ulogu i odgovornost koju svi imamo u zajedničkom stvaranju boljeg internet okruženja za decu i buduće generacije“, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Obeležavanjem Dana bezbednog interneta u Srbiji, trinaesti put za redom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Centar za bezbedni internet Srbija se priključuju medjunarodnoj kampanji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.