U trendu

Od centra Čikaga uskoro avionom do aerodorma za 10 minuta

ČIKAGO – Putnici koji sleću ili putuju sa međunarodnog aerodroma O’Her (O’Hare) u Čikagu uskoro će moći da koriste usluge avio taksija kako bi stigli do centra grada, ili iz centra do aerodroma, najavila je jedna od vodećih američkih avio kompanija Junajted erlajns.

Putnici će uskoro avionom iz centra grada moći da dođu na let i na taj način razdaljinu od centra grada do aerodroma, koji je jedan od njapromentijih u SAD, prelaziće za 10 minuta, a slično putovanje automobilom u špicu može trajati više od sat vremena.

U tu svrhu koristiće se električni avioni za vertikalno poletanje i sletanje koje proizvodi Arćer kao deo mreže gradske vazdušne mobilnosti Junajted erlajnsa, prenose američki mediji.

Junajted erlajns i Arćer aviejšn najavili su planove za pokretanje avio taksi rute koja će povezivati O’Her u Čikagu i Vertiport za 2025. godinu.

O’Her je 19 godina za redom proglašen za najboji aerodrom u Severnoj Americi, a Er Srbija će od 17. maja početi redovno da leti od Beograda do Čikaga, nakon više od tri decenije pauze.

Sa skoro 2,8 miliona stanovnika, Čikago je treći najveći grad u SAD, posle Njujorka i Los Anđelesa.
Čikaški međunarodni aerodrom O’Her (O’Hare) jedan je od šest najprometnijih svetskih aerodroma, a pred pandemiju njegove usluge koristilo je više 90 miliona putnika, kojima je na raspolaganju bilo 236 destinacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.